maandag 26 januari 2015

De Willibrord organiseert PassionZaandam 2015

Op woensdag 1 en donderdag 2 april vindt PassionZaandam 2015 plaats. Dit jaar wordt PassionZaandam uitgevoerd door leerlingen van basisschool De Willibrord in Zaandam. Het wordt wederom een voorstelling voor het hele gezin, maar anders dan vorig jaar. 

Het is het derde jaar dat in de Noorderkerk in Zaandam het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgevoerd. De afgelopen edities waren uitermate succesvol: honderden bezoekers en enkel lovende reacties.

Anders dan vorig jaar
Dominee Sjaak Visser van de Noorderkerk in Zaandam: ”We staan open voor kritiek, maar hebben tot nu toe enkel positieve reacties gehad. Vorig jaar zat iemand die jaarlijks naar de Mattheus Passion gaat bij onze Passion met tranen in zijn ogen. Ook dit jaar bieden we een prachtige inspirerende voorstelling van een eeuwenoud verhaal over verzoening, verbondenheid, geweldloosheid, liefde en hoop. Het wordt anders dan vorig jaar: een hele nieuwe voorstelling met nu, naast de Nederpopliedjes, ook een aantal inspirerende/mooie songs uit Disneyfilms. Alles Nederlandstalig. We hebben gezocht naar liederen uit de leefwereld van kinderen, die voor volwassen ook aansprekend zijn. “

‘Het lijdensverhaal uitgevoerd door leerlingen’
In 2013 werd PassionZaandam voor het eerst uitgevoerd door leerlingen van praktijkschool De Faam. Het afgelopen jaar stonden leerlingen van basisschool De Vuurvogel in de schijnwerpers en dit jaar is de organisatie in handen van basisschool De Willibrord. Directeur van De Willibrord Petra Glandorff:”De Willibrord staat voor het op een respectvolle manier omgaan met elkaar, waarin we liefdevol en begripvol zijn naar elkaar. Ik verwacht dat, juist in deze tijd waarin verharding optreedt en waarin verschillen tussen geloven naar voren worden gebracht, wij als school laten zien dat we nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan. Met de opvoering van PassionZaandam, gegoten in een eigentijds jasje, passend bij het multiculturele karakter van de school, gaan wij daar gestalte aan geven.”

Hoofdrollen zijn weggelegd voor 137 leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8. Zij verzorgen onder andere toneel, dans, decor, kostuums en versiering. De onderbouw is ook nauw betrokken bij het evenement: zij hebben een eigen bijdrage aan de opvoering, passend bij hun eigen ontwikkeling.

PassionZaandam: 1 en 2 april 2015
PassionZaandam 2015 vindt plaats op woensdag 1 april 15.30 uur (try-out), woensdag 1 april 19.30 uur en op donderdag 2 april om 19.30 uur  De entree is gratis, maar er zal een collecte zijn voor een vrijwillige bijdrage waarmee u dit project steunt. In verband met brandveiligheid is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zorg dat u op tijd bent.

Bezoek voor meer informatie www.passionzaandam.nl

Neeltje Waagmeester
PR PassionZaandam '13, '14 en '15